Sunday, 6 August 2017

APA ITU DIET ATKIN?


Atkin?diet atkin?apa itu diet atkin? Buat yang pertama kali dengar, diet atkin ini merupakan satu cara kuruskan badan dengan melimitkan pengambilan karbohidrat dalam pemakanan seharian. Pada kita orang melayu ni, confirmlah kita nak makan nasi kan,tapi percayalah mengurangkan pengambilan carbo kita pasti kurus wooo.

Ju dah dua kali amalkan diet atkin ni, pertama kali pada tahun 2014, masa tu Jue nak tunang, jadi nekad nak kuruskan badan. Percaya tak, mase tunang, baju Jue saiz 42, no nasi, no air manis, no gula-gual..sekse woooo.. tp bagi ju time tu dah kurus sebab ju punya rangka besar. Nak tengok time Jue tunang tak?


Ha! kurus tak?hahahaha... ini masa tunang, habis je tunang, niat nak kurus masa kawin..tapi macam tak boleh plak,mungkin sebab senang hati..Jue tunjuk plak gambar mase kawin, mase ni agak montel dah..

Disebabkan Jue dah kahwin 2 tahun, berat naik mendadak, aduh nak kurus punya pasal,Jue buat diet atkin semuladan berat Jue sebelum atkin 85KG.adudududud..Jue start atkin pada 18 Julai 2017 dan sehingga hari  dah 18 hari Jue buat atkin. You allss tau tak dah turun 5kg dan sekrang berat Ju adalah 83kg!!! happy bebenor.

So sempena MISI KURUS JUJUE, ada yang nak join tak, dan Jue akan share menu dan juga workout yang boleh kita amalkan semasa diet atkin. Tapi sebelum tu korang boleh join group FB Kelab Diet Atkin[Malaysia] dan boleh download nota diet atkin untuk rujukan DOWNLOAD kredit untuk Legend Atkin Bicikut.



SO JOM SEMUA KITA KURUS 😉





2 comments:

  1. Dulu pernah try diet atkins tp xleh terima..so diet cara sndri je

    ReplyDelete
  2. macam2 diet dhah cuba, tak berjaya sebab tak komitmen. haha

    ReplyDelete

 
Copyright© All Rights Reserved julinaalias24.blogspot.com